example

Články

Asterix: Sídliště bohů

Články
27.05.2015 | zobrazeno 2080x
Asterix: Sídliště bohů
Hodnocení: 

Málokdo nezná dnes již legendární postavy komixového příběhu o Asterixovi a Obelixovi, a jejich boj proti Caesarovii a římské nadvládě. Caesarovi patří všechny kontinenty až na jednu malou Galskou vesnici. Za každou cenu ji chce dobýt.Bude tak tomu i v tomto animovaném filmovém příběhu Asterix:“ Sídliště bohů ?


 

Kdo je Asterix a Obelix? No přece dva galští kamarádi. Asterix je velmi chytrý, Obelix v dětství spadl do kotle s kouzelným lektvarem, který navařil druid Panoramix a je od té doby velmi silný. Oba milují svou vesnici a pečené kance…Jejich vesnice je ale trnem v oku římskému imperátorovi Caesarovi. Caesar si podmanil celý svět, je jedna vesnice jím nikdy nebyla dobyta. Malá galská vesnice, kde žijí vzpurní a hrdí Galové, kteří s Římany bojují za pomoci kouzelného lektvaru, který jim vaří druid Panoramix.

 

Po ochutnání lektvaru jsou všichni velmi silní, před bojem se všichni lektvaru vždy napijí, jen Obelix nedostane, ač po tom velmi touží. Je už silný dost. Galové jsou prostě neporazitelní. A to nedá Caesarovi spát. Stůj co stůj chce tuto galskou vesnici dobýt. A když to nejde jen silou, zkusí to tedy lstí. Rozhodne se postavit kolem galské vesnice sídliště plné paneláků – mramoráků – vystavět Sídliště bohů - a zničit Galy pomocí civilizace. Jenže Galové se svého lesa plného chutných kanců nechtějí vzdát. A tak dochází k řadě vtipných pranic, bojů a rvaček, kterými se hlavně děti opravdu baví.

 

Dospělí se zase baví vtipnými scénkami – např. římští rodiče berou svého syna na gladiátorské zápasy a pak jsou udiveni, kde se v jejich synkovi bere bojovnost při hrách, gladiátoři chtějí mít svobodu a tři jídla denně a podobně.

 

Jak dopadne Caesarův plán? Povede se chytrému Asterixovi zastavit postup civilizace do galských lesů? Zachrání svou vesnici a ochrání Galy před vlivem římských obchodníků, lákadel a paneláků? Bude i tentokrát Caesar poražen, nebo konečně galskou vesnici získá a připojí ke svému impériu? Dostane Obelix napít kouzelného lektvaru? To se dozvíte v animovaném příběhu Asterix: sídliště bohů. A věřte, že nudit se opravdu nebudete.

 

Autor: Jana



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |