example

Články

Auta a další trháky studia Pixar

Články
16.12.2013 | zobrazeno 3014x
Auta a další trháky studia Pixar
Hodnocení: 

S animovanými filmy se v posledních letech doslova roztrhl pytel. Mezi ty nejznámější a nejoblíbenější patří Auta z dílny studia Pixar. Příběh o ambiciózním závodním autu Blesku McQueenovi si získal srdce milionů dětí. Byl jednoduše trefou do černého. Mířit ostatně Pixar umí výborně.


auta

Auta                                                   Photo © DISNEY & Pixar


Lidé? Těch netřeba.

 

Asi není potřeba rozebírat děj filmu s auty v hlavní roli. Kdyby se přeci jen našel někdo, kdo nikdy fenomenální pohádku neviděl, shrňme si alespoň základní myšlenku filmu z roku 2006.

 

Červené závodní auto Blesk McQueen je ve světě velkých závodů nováčkem. Během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst se nechtěně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66. Po prvotních peripetiích mu auta z Kardanové lhoty ukážou, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, nýbrž na cestě k ní. Stejně jako u mnoha dalších filmů studia Pixar si zde přijdou na své děti i dospělí.

 

Hledá se Nemo

Hledá se Nemo                                   Photo © DISNEY & Pixar

 

Pixar si v příběhu vystačil jen s auty, případně dalšími dopravními prostředky. Lidem ani zvířatům prostor nenechal. A evidentně to nebylo potřeba. Auta zvládla všechny role na jedničku. O zábavu se stará především Burák, mistr světa v jízdě na zpátečku. I ostatní postavy však mají své nezapomenutelné role a dohromady tvoří skvělý příběh. Úspěch filmu předznamenal jeho pokračování, které se v kinech objevilo pět let po prvním dílu.

 

Pixar – studio, které ví, jak na to

 

Pixar filmem Auta upevnil svou pozici jednoho z nejlepších filmových studií všech dob. Auta se dostala na plátna kin ve stejném roce, kdy se studio Pixar stalo dceřinou společností The Walt Disney Company.

 

Letadla

Letadla                                                  Photo © DISNEY & Pixar 

 

Pixar byl od roku 1986 spjat se jménem Steva Jobse, který společnost koupil od počítačové sekce Lucasfilmu. Tento tah se ukázal jako další z těch, díky nimž je Steve Jobs považován za jednoho z největších vizionářů 20. století.

 

Studio Pixar se do povědomí diváků poprvé zapsalo celovečerním filmem Příběh hraček. Po něm následoval Život brouka, Hledá se Nemo, Úžasňákovi, Rebelka a další filmové trháky. Zatím poslední filmy studia Pixar jsou Univerzita pro příšerky a Letadla. V současnosti pracuje studio na několika dalších celovečerních filmech a pravděpodobně se máme opět na co těšit.



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |