example

Články

Miliony kostiček LEGO® zaplavily pražské výstaviště

Články
24.06.2015 | zobrazeno 1585x
Miliony kostiček LEGO® zaplavily pražské výstaviště
Hodnocení: 

Každý má v sobě tvořivého stavitele, stačí ho jen probudit. Dobrou příležitostí je návštěva festivalu stavění LEGO® KidsFest, který probíhá do 28. června 2015 v areálu PVA EXPO Letňany v Praze. Na ploše téměř 10 tisíc metrů čtverečních vznikla unikátní expozice, která láká ke stavění malé i velké. Jde o vůbec největší podobnou akci ve střední Evropě.


Lego festival


Na své si tu přijdou začínající stavitelé, stejně jako ti pokročilí. Mezi takové se řadí i sedmiletá Anička Kyšová, která na festival vyrazila se svou maminkou. „LEGO® je moje nejoblíbenější hračka a moc se mi líbí, jak si tady můžu hrát a plnit úkoly,“ vypráví Anička a ukazuje hrací kartu, která se plní razítky. „Moc mě nebaví výstavy, kde si nemůžu na nic sáhnout. Tady je to velká zábava,“ usmívá se. Dětští návštěvníci si vyzkouší třeba lov krokodýlů v bažině z kostiček, trénink malých ninjů nebo boj se světelným mečem proti obávanému Darth Vaderovi.

 

LEGO KidsFest není jen strnulou expozicí, na které musíte dávat pozor kolem sebe, ale obrovským živým prostorem určeným k hraní a zábavě. Jednotlivé řady LEGO tu mají své tematické zóny, kde se představují jak samotné stavebnice LEGO® DUPLO®, LEGO® Friends, LEGO® Star Wars™, LEGO® Ninjago, LEGO® Chima™ nebo LEGO® Architecture, tak příběhy s nimi spojené. „LEGO KidsFest je dvoutýdenní festival, který je ve střední Evropě ojedinělou akcí nabitou kreativitou a hraním. Ocení ho příznivci složitějších modelů, celé rodiny i úplně nejmenší, začínající stavitelé. Každý fanoušek kostiček se u nás pořádně vyřádí a bude odcházet plný zážitků,“ slibuje Petr Břoušek, marketingový manažer společnosti LEGO Trading, který trpělivě provází nejrůznější hosty, již na festival přichází.

 

Lego festival

 

Mezi chlouby festivalu patří díla certifikovaných profesionálů, mezi které patří i Dirk Denoyelle. Ten je jedním z 12 lidí na světě, kteří se mohou pyšnit tímto titulem. „Asi vás překvapím, ale pro mě kostičky LEGO nejsou ani tak hračka nebo stavební materiál. Vnímám je jako médium, prostřednictvím kterého mohu vyjádřit opravdu cokoliv,“ popsal Denoyelle svůj vztah ke kostičkám. Z nich pro pražskou výstavu vytvořil hned několik úžasných modelů. Obdiv si zaslouží obří kostičková tapiserie inspirovaná starými holandskými mistry, do které zakomponoval významné osobnosti historie i současnosti. K vidění jsou i okouzlující 3D obrazy, ožívající díla LEGO fanoušků nebo vůbec největší funkční model ruského kola na světě, který vznikl bez použití lepidla a dá se kdykoliv znovu rozebrat na jednotlivé kostičky.



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |