example

Články

Pohádka S čerty nejsou žerty slaví 30. narozeniny!

Články
13.03.2014 | zobrazeno 2161x
Pohádka S čerty nejsou žerty slaví 30. narozeniny!
Hodnocení: 

Je to neuvěřitelné, ale legendární pohádka S čerty nejsou žerty slaví 30. narozeniny! Co popřejeme Petru Máchalovi, princezně Adélce, čertovskému mládenci Jankovi a další postavičkám tohoto kouzelného příběhu?


 

Bylo nebylo, dávno nedávno, jedno knížectví. A v něm tenhle mlýn. Rukou pevnou a pracovitou tu vládl mlynář Máchal se svou ženou. Ti měli syna Petra, kluka jak má být. Takhle šťastně a spokojeně by si Máchalovi žili, nebýt toho, že … že se jednomu knížectví zdálo, že se v druhém mají lépe, a to že je příčina, proč se v prvním mají zle. A třetí knížectví počkalo, až se první dvě pobijí. Čtvrté knížectví dělalo totéž, páté se přidalo k třetímu, šesté k čtvrtému a sedmé zbrojilo a čekalo, až jak to dopadne...

 

Popřejte pohádce k narozeninám na našem Facebooku

 

S čerty nejsou žerty je humorná pohádka o odplatě, lásce a přátelství. Tentokrát záleží vše na peklu, které musí potrestat viníky a hříšníky a odplatit tak křivdy a lži. Hlavním hrdinou je mlynářský mládenec Petr Máchal, který za pomoci pekla přemůže zrádného správce a také "bojovného" kaprála.

 

 

S čerty nejsou žerty

 

Pohádkový příběh s úžasným peklem byl natočen v roce 1984 na motivy pohádky Boženy Němcové Čertův švagr. Režie se ujal Hynek Bočan. V nezapomenutelných pohádkových rolích se objevili úžasní herci Vladimír Dlouhý, Ondřej Vetchý, Viktor Preiss, Petr Nárožný, Karel Heřmánek, Josef Kemr a mnoho dalších.

 

Můžeme hrdě říci, že čertovský příběh S čerty nejsou žerty se stal nejoblíbenější pohádkou v Česku! Hlášky z této pohádky zlidověly! Každý snad zná: "Máchale, spadlo ti to, asi vítr ne?" nebo "Je to rebel! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil."

 



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |