example

Články

PŘI HŘE DĚTI POZNAJÍ CELÝ SVĚT, A JEŠTĚ SI UŽIJÍ SPOUSTU ZÁBAVY!

Články
08.12.2023 | zobrazeno 172x
PŘI HŘE DĚTI POZNAJÍ CELÝ SVĚT, A JEŠTĚ SI UŽIJÍ SPOUSTU ZÁBAVY!
Hodnocení: 

Hra je pro děti tou nejpřirozenější aktivitou. Poznávají při ní situace ze života, učí se novým věcem, získávají a pilují své sociální i motorické dovednosti, a ještě si užijí spoustu legrace!

 

K dětství neodmyslitelně patří zvídavost a poznávání všeho, co naše nejmenší obklopuje. Děti objevují svět a zjišťují, jak vše kolem nich funguje. Skvělým průvodcem pro pochopení mnoha zákonitostí a situací je pro zvědavé dětské hlavičky hra. Díky ní si mohou osvojit sociální dovednosti i nanečisto natrénovat různé situace, které na ně v průběhu dne čekají. Díky hře mají tak i rodiče unikátní možnost dopředu provést děti např. prohlídkou u lékaře, návštěvou kavárny nebo pohybem ve městě a ukázat jim, co vše spolu zvládnou. Podle studie LEGO® Play Well si téměř všichni oslovení rodiče myslí, že hra pomáhá rozvíjet dovednosti, které jsou důležité pro budoucí úspěch a pohodu.

 

HRA JAKO TEN NEJLEPŠÍ UČITEL

Hra s kostkami rozvíjí děti ve všech směrech. Malé ručičky se manipulací s kostkami a dalšími elementy učí být obratnější a děti tak přirozeně pilují jemnou motoriku. Díky trénování koordinace očí a rukou děti lépe ovládají své pohyby a zlepšují svou zručnost.

 

I zdánlivě nudné aktivity ukazují při hře dětem nový svět a učí je novým dovednostem. Pro rodiče rutinní záležitost, kdy pomáhají dětem s rozpoznáváním barev, tvarů, čísel a vzorů, posiluje kognitivní schopnosti dětí. A pomáhá jim tak lépe porozumět světu okolo sebe.

 

Čas strávený hrou pomáhá rozvíjet také kreativitu a fantazii. Výsledky studie LEGO® Play Well Study ukazují, že i podle samotných dětí má hra pozitivní vliv na jejich kreativitu a 95 % dětí si myslí, že jim pomáhá zkoušet nové nápady a dělat nové věci. 1 S kostkami si nejmenší děti mohou hrát na vše, co je jen napadne! Popelář lékařem, bagr pro rozvážení pizzy nebo obří mrkev, která vyrostla ze stromu? Ve světě kostek LEGO® DUPLO® není nic nemožné! Taková hra navíc podporuje dětskou schopnost představovat si doposud neznámé věci. Děti při hře zapojují pravou hemisféru, kde sídlí fantazie, kreativita a představivost. Během hraní tyto vlastnosti rozvíjejí, zapomenou na okolní svět a v tu chvíli se cítí šťastné.

 

Hra ale rozvíjí i sociální dovednosti. Přirozeně učí děti spolupráci, sdílení i komunikaci s ostatními. Podle průzkumu společnosti LEGO Group mezi učitelkami z mateřských školek učí hra děti vzájemnému respektu a připravuje je na budoucnost. Zejména z hlediska rozvoje sociálních vazeb a rolí.

 

BEZPEČNÁ PŘÍPRAVA NA SVĚT

Hraní může sloužit i jako společná příprava na nové situace. Čeká vás návštěva lékaře, společný čas v kavárně nebo velký nákup? Všechny aktivity si můžete s dětmi přehrát a dopředu se tak na ně připravit. Hra děti s novými aktivitami seznámí a pomůže jim dopředu je zpracovat a pochopit, co se bude dít.

 

Tip na hru před návštěvou lékaře:

Projděte si spolu návštěvu ordinace, od poslechu stetoskopem přes vážení až po odběr krve. Při skutečné návštěvě lékaře budou děti vědět, co je čeká a budou se cítit připraveněji a bezpečněji.

S kostkami si takto můžete přehrávat nové nečekané i běžné situace, které vaše děti mohou potkat. Pokaždé spolu objevíte něco nového a užijete si společný čas.

 

Společné hraní s kostkami je pro děti i rodiče skvělou aktivitou, která podporuje celkový rozvoj. Propojení kreativity, motoriky a učení tvoří příležitost pro zábavu i vzdělávání. Kromě rozvoje všech dovedností ale přináší také radost ze společného času stráveného s vašimi dětmi. Podle studie LEGO Play Well si však rodiče se svými dětmi dostatečně nehrají a 8 z 10 dětí si přeje, aby si s nimi rodiče hráli více.

 

Pro více informací navštivte www.LEGO.cz/DUPLO.



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |