example

Články

Šíleně smutná princezna aneb pohádka, která vždy potěší!

Články
15.05.2015 | zobrazeno 2512x
Šíleně smutná princezna aneb pohádka, která vždy potěší!
Hodnocení: 

Už jste viděli pohádku Šíleně smutná princezna? Ně? Tak to jste o hodně přišli. Je to nádherná filmová hudební pohádka. Není sice určena pro úplně nejmenší děti, ale pokud si ji pustíte, budou se bavit nejen vaše děti, ale i vy. Pohádce nijak neubralo na kráse, že je natočená už v roce 1968, působí velmi aktuálně, jako by byla natočena v současné době.


 

Pohádka je humorná od samého začátku – dva králové se domluví, že až jejich děti - princ Václav a princezna Helena - vyrostou, vezmou se a tím se spojí obě království a ještě víc se upevní přátelství obou králů. Jenže všechno je jinak. Princ na cestě za nevěstou uteče – nechce se ženit z královských důvodů a povinností kvůli slibu svého otce, ale z lásky. Chce si nejdříve princeznu prohlédnout.

 

Cestou do zámku se ale zamiluje do krásné služebné – princezny v obyčejných šatech, o které netuší že je princezna. V zahradě ho chytí jako tuláka a zavřou do vězení. I princezně se tulák líbí a do vězení za ním chodí. A aby si nemusela vzít cizího prince, vymyslí, že bude hrát smutnou princeznu, která si vezme jen toho, kdo ji rozesměje. Smutná princezna v království smíchu? Nemyslitelné…A tak začíná příběh plný smíchu, malých nedorozumění, intrik dvou rádců ale hlavně lásky Václava a Heleny.

 

Příběh doplňují nádherné písničky v podání dvou hlavních postav, které ztvárnili Václav Neckář a Helena Vondráčková. A tak si sedněte, poslouchejte, dívejte se a hlavně se bavte. Tahle pohádka je dnes již mezi českou klasikou a určitě za podívání stojí.

 

Autor: Jana



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |