example

Články

Večerníček slaví 49. narozeniny!

Články
03.01.2014 | zobrazeno 2817x
Večerníček slaví 49. narozeniny!
Hodnocení: 

Kluk s papírovou čepicí, který nám pravidelně přináší večerníčky, slaví 49. narozeniny! Pohádkový pořad se poprvé objevil v České televizi a to 2. ledna 1965.


večerníček

Večerníček                                            Česká televize


Večerníček se začal „klubat“ na svět již v roce 1963 pod jménem Stříbrné zrcátko, což byly nedělní podvečerní pohádky s nepravidelnou stopáží. Jeho "tatínkem" byl dramaturg Milan Nápravník. Večerníček, v podobě jak ho známe, se v televizi objevil v roce 1965 a to 2. ledna.

 

Prvním oficiálním večerníčkem byla pohádka Kluk a kometa. Pohádka o večerním setkání malého chlapce Petra s rozpustilou kometou, která se rozhodne pořídít si nový účes svého kadeřavého ohonu. Všechny protagonisty prvního hraného Večerníčku ztvárnila známá herečka a moderátorka Štěpánka Haničincová.

 

Kluk a kometa

Kluk a kometa                Česká televize

 

 

Od roku 1973 se Večerníček objevuje na televizních obrazovkách denně. V dětském pořadu se představily nádherné pohádky, které nám přirostly k pohádkovému srdci! K nejznámějším večerníčkům patří O krtkovi, Krkonošské pohádky, Bob a Bobek, Pat a Mat, Maxipes Fík.

 



Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. | Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |